*

HeikkiRinnemaa MoHei. :)

Milloin maapallo on aikuinen?

  • Planeetan elinkaari.
    Planeetan elinkaari.

:)

 

Terve.

 

Tässä maapallon pinnalla kun eletä kitkuutellaan niin joskus tulee mietittyä että mitä me oikeastaan tiedämme maapallosta ja minkä ikäinen se todella on?

No, raapustelin kuvan jossa oletusarvo on että maapallo on alkanut kasvamaan pienemmästä ja sitten siihen on lentänyt avaruudessa hiukkasmassaa ja muuta materiaa joka sitä kasvattaa pikkuhiljaa. Toki voi olla että jo pienessäkin pallossa on alkanut ruoho ja vesi kasvamaan yhtäaikaa, koska on vaikea kuvitella vettä kehittyvän kalliopallon päälle jos siinä ei ole ilmakehää. Toisaalta tuohon veden tulo edellyttäisi ilmakehän olemassa oloa. No, oli miten oli, nykyisin on ruohoa, ilmaa, vettä, ja meitä. Mutta lähinnä se joskus aivoja rassaa että miten voidaan selvittää tuo aiempi muutosprosessi maapallon osalta ja että missä vaiheessa nyt ollaan maapallon elinkaaressa? Onko menossa kasvuvaihe vielä vaiko joko kohta (siis miljardeista vuosista puhutaan) alkaa tulla kasvun rajat vastaan? Onko menossa supistumisvaihe kohti kivettymistä? Jos supistumisvaiheessa oltaisiin niin sen voisi kuvitella olevan sitä että aurinko imee planeettoja,,oltaisiin entisiä marssilaisia,,:),,lähestymässä aurinkoa,, Toisaalta jos mennään toiseen suuntaan, aurinkokunta laajenee,,niin kasvaako maapallo muutaman miljardin vuoden päästä jupiterin kokoiseksi?

1miljardi vuotta on 1000 miljoona vuotta, siis 1 000 000 000vuotta. 

Dinosaurukset elivät noin 0,2- 0,25 miljardia, 200 000 000-250 000 000 vuotta sitten.

Maapallon pinta ei ole 250 000 000vuodessa paljoa muuttunut.

Siitä pinnan muutoksesta voi olettaa ja päätellä että maapallon ikä on luultavasti 20-40 miljardia vuotta. Ja jos oletetaan että aurinkokunta on kasvanut sitä ennen,,siis aurinko,,sen ikä olisi sitten huomattavasti enemmän, ehkä joka satoja miljardeja vuosia. Entä sitten galaksit,,käsittämätöntä,,tuhansia miljardeja vuosia,,,

Mutta miten tutkia noita asioita,,mitata, niin, vaikeata se on nykyaikana hetken pulssilla  ja vielä että sen voisi todentaa, eli teoriapohdintaa kaikki tyynni,,. :)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Eihän maapallo ole mikään orgaaninen olio.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

On maapallo vielä elossa kuolleisiin taivaankappaleisiin verrattuna. Kuu on lähin sellainen kuollut esimerkki. Kuolleilla taivaankappaleilla ei tapahdu yhtään mitään eikä niillä ole edes kaasukehää ympärillään. Elollisilla taivaankappaleilla saattaa olla kaasukehä, seismistä toimintaa, virtaavaa vettä, eliöitä, tulta, tuulta t.m.s.

Tuosta tulikin mieleeni, että kun palaminen on aineen yhtymistä happeen, niin kuinka ihmeen paljon happea pitää vaikkapa auringolla riittää, kun se porottaa miljardeja vuosia täydellä teholla?

Käyttäjän HeikkiRinnemaa kuva
Heikki Rinnemaa

:)

Ns.palamista on monenlaista, ja hapen määrä vähäinen kun on niin kuumaa siellä auringossa. :)

https://fi.wikipedia.org/wiki/Aurinko

Tuolta näkee pääperiaatteessa sen mitä auringosta on tiedossa.

Se mitä auringon sisällä on ja mikä sen sisuksen toimintaprosessi on, sitä ei ihmiskunta ole voinut tutkia, ei ole sellaista tutkimusmenetelmää.

Se teksti, kuvat tai ajatus, jotka kuvaavat auringon pinnan alaista sisäosaa, ne on lähinnä teorian pohjalta syntyneitä, lähinnä atomiteorian kautta syntyneeltä fuusioreaktori-idean kautta.
Siis ihmiskunnan tiede olettaa että auringon sisäosat toimii kuin noin fuusioreaktori.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Fuusioreaktio

Yksinkertaistettuna, ihmiskunta ei ole voinut tutkia auringon pinnan alaista sisusta vaan olettaa että se on teorian mukainen ja sitä opetetaan meille unohtamatta sanoa että se on teoreettinen olettama.

Miten voimme tutkia auringon kuuman pintakerroksen alustaa ja millaisilla mittausmenetelmillä pitäisi tätä tutkimusta tehdä?

Käyttäjän HeikkiRinnemaa kuva
Heikki Rinnemaa

:)

Ei ole orgaaninen jos sitä ajatellaan meidän käsityksellä orgaanisesta. Eli ei ole kasvin tai elävän lajin joka jatkaa sukuansa, kaltainen. Siis meidän kaltainen.

Meidän elämän mitassa ja tajunnassakin maapallo on ikuinen, mutta maapallon elinkaaressa suhteessa vaikka linnunrataan tai galaksiin, maapallo lienee hyvin murto-osa niiden elinkaaresta.

Maapallon "aikuisuuden" voi kai ajatella monella tapaa. Koon, lajirikkauden, tms, mukaan.

Hmm,,voihan ajatella että maapallo oli isompi silloin kun sinne mahtui dinosauruksia,,ne kun vaatii enemmän tilaa,,eli jos maapallo onkin vaikka pienemässä. Toisaalta ihmisten rakennelmat ne vaan kasvaa ja kasvaa,,no teknistä kehitystä ei pidä sekoittaa luonnonmukaiseen elämään ja muuntumiseen. Tekninen evoluutio ja luonnonmukainen muuntuminen,,ne on kaksi eri asiaa. Vähän sama kuin ihmisen kulttuurikehitys.

Kaukaa katsottuna maapallo on pienen pikkurainen rae,,vaikka täältä maan pinnalta katsottuna lähin puukin näyttää isolta.

Voipihan sitä tehdä vaikka kysymyksen;
Oliko maapallon pinnalla vettä silloin kun se oli puolta pienempi kuin on nyt?
Minulla tuohon ei ole vastausta. :)

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Tietenkin maapallolla on paljonkin eläviä organismejä. Sen kai tietää jokainen.

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset